Speta publicata la data 31.07.2018

Referitor la: Alte materii

Domeniu:

01 Aparate de marcat electronice fiscale (AMEF)

Subdomeniu:

Diverse

Scurta descriere:

AMEF incasari in valuta de la populatie in aeroport

Intrebare

Un operator economic care functioneaza intr-un spatiu dintr-un aeroport international dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal are obligatia de a utiliza casa de marcat si de a emite bonuri fiscale pentru incasarile in euro ?


Raspuns

In aeroporturile internationale, in punctele de trecere a frontierei de stat, dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal, pot functiona magazine care comercializeaza marfuri romanesti si straine pentru care preturile de vanzare vor fi exprimate în euro.
Justificarea vanzarilor se face prin bonuri fiscale sau facturi.
Bonurile fiscale vor contine urmatoarele date: denumirea, adresa/sediul si codul fiscal ale agentului economic emitent; logotipul si seria aparatului; numarul de ordine; data si ora emiterii; denumirea bunurilor livrate; cantitatile; preturile unitare; valoarea; valoarea totala.
Fata de cele de mai sus, operatorul economic care functioneaza intr-un spatiu dintr-un aeroport international dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal, are obligatia de a utiliza casa de marcat si de a emite bonuri fiscale pentru incasarile in valuta.


Baza legala


Ordonanta guvernului nr 86 / 2003 articolul 1 si 4