Speta publicata la data 9.01.2019

Referitor la: Alte materii

Domeniu:

01 Aparate de marcat electronice fiscale (AMEF)

Subdomeniu:

Diverse

Scurta descriere:

AMEF targuri si festivaluiri

Intrebare

Agentii economici care nu desfasoara comert cu amanuntul dar isi vand produsele intimplator, la targuri si festivaluri, au obligatia de a se dota cu case de marcat si de a emite bonuri fiscale?


Raspuns

Operatorii economici, persoane fizice si juridice, asociatii familiale, precum si orice alte entitati cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Prin livrari de bunuri cu amanuntul direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri direct catre persoane fizice efectuate intamplator, la targuri si festivaluri, de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul.
Ca atare, agenti economici care nu desfasoara comert cu amanuntul dar isi vind produsele intimplator, la targuri si festivaluri, nu au obligatia de a se dota cu case de marcat si de a emite bonuri fiscale.


Baza legala


Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 alin. (1) si (2)
Hotararea guvernului nr 479 / 2003 articolul 4