Speta publicata la data 13.04.2016

Referitor la: Alte materii

Domeniu:

01 Aparate de marcat electronice fiscale (AMEF)

Subdomeniu:

Diverse

Scurta descriere:

Formatul anunţului de atenţionare în meniul unui restaurant

Intrebare

Are un restaurant obligaţia de a tipări pe prima pagina din meniu a anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia de respectare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în condiţiile în care meniul restaurantului format diferit de A4?


Raspuns

Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în unităţi de tip restaurant, bar, discotecă, club şi altele asemenea asigură informarea clienţilor şi prin tipărirea anunţului de atenţionare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziţia acestora ori prin alte mijloace, astfel încât la fiecare masă destinată clienţilor aceştia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunţul de atenţionare”.
Pentru tipărirea anunţului de atenţionare se utilizează caractere egale de minimum 14 puncte.
Astfel, în situaţia în care, din considerente practice, operatorul economic nu poate integra anunţul pe prima pagină a meniului, cu respectarea formatului şi conţinutului aprobate prin actul normativ, acesta are posibilitatea tipăririi anunţului într-un alt format, cu condiţia redării tuturor elementelor de conţinut, color, folosind fonturi cu dimensiunea minimă de 14 puncte.


Baza legala


Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul .
Ordinul ministrului finantelor publice nr 159 / 2015 articolul .